неділя, 13 травня 2018 23:30

5 кімнатних рослин, які найкраще очищають повітря влітку
5

Кімнатні рослини можуть замінити вологе прибирання та провітрювання кімнати. Вони врятують від задухи, подбають про стан шкіри і дихальної системи. Також позбавлять від втоми, сонливості та дратівливості.

Алое

Автор: work-of-art.nl
 

Алое не тільки освіжає повітря в своїй квартирі або будинку, але й очищує його від шкідливих речовин на кшталт формальдегіду, яку здатні виділяти меблі.

Домашнє алое дуже світлолюбна рослина, а беручи до уваги його природне середовище проживання, рослину бажано розмістити на південному вікні і не ховати від прямих сонячних променів.

Фікус

Автор: rastenievod.com
 

Ця рослина здатна створювати сприятливі умови для вологості в приміщенні, а також насичувати повітря фітоцидами – речовинами, які активно борються з бактеріями.

Монстера

Автор: aikea.by
 

Рослина не тільки збагачує приміщеня киснем і озоном, але й покращує мікроклімат, створює комфортний рівень вологості. Поглинає шкідливий формальдегід, який виділяють деякі будівельні матеріали. Виділяє біологічно активні речовини, які допомагають боротися з деякими бактеріями, вірусами і грибками.

Монстера має велике листя, яке затримує на своїй поверхні пил. І ще ця рослина є справжнім барометром, вона має здібності передбачати погоду. Перед початком грози або дощу, на її листках з'являються крапельки води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 розкішних кімнатних рослин, які потребують мінімум догляду

Бамбук

Автор: http://vidpoviday.com
 

Кімнатний бамбук збагачує кімнату великою кількістю кисню. Розміщувати його варто в південно-східній частині квартири, оскільки він ще й притягує вдачу.

Для бамбука підійде відмінно світле місце для кращого фотосинтезу, також влітку рекомендується встановлювати його на відкритому повітрі, захистивши від поривів вітру.

Пеперомія туполиста

Автор: Tc-pozhsnab.ru
 

Ця красива кімнатна рослина зволожує повітря, активно бореться з впливом бактерій, а також усуває токсини, заміщаючи їх корисним киснем. Хоч ця рослина не вимагає ретельного догляду, але її все ж варто ховати від прямих сонячних променів.

Зараз ви читаєте новину «5 кімнатних рослин, які найкраще очищають повітря влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути