Ексклюзиви
неділя, 14 вересня 2014 00:39

Україна при бажанні могла б перекрити кордон із Росією за дуже короткий час

Україна при бажанні могла б перекрити кордон із Росією за дуже короткий час

В Україні на складах знаходиться величезна кількість мін різних модифікацій і спрямування, які можна було б ефективно використати для захисту власних кордонів від посягань російського агресора. Чому прийнято рішення про будівництво відповідної стіни з вишками, у експертному середовищі однозначної відповіді немає.

"Для сучасної армії подолати стіну набагато легше, ніж комплекс укріплень, які можна було б давно збудувати і в набагато менший термін. Зараз змінилася тактика ведення розвідки. Не потрібно посилати диверсійні чи розвідувальні групи. Достатньо запустити безпілотники", – говорить військовий експерт генерал-майор Станіслав Слободяник.

Пояснює, зараз за допомогою безпілотника можна прослідкувати рух військової техніки до кордону з Україною чи вздовж нього. Побачити місця скупчення сил противника. І це буде набагато ефективніше і більш деталізовано, ніж могли б це зробити військові розвідники.

А кордон можна перекрити за допомогою мінних полів із відповідним інженерним забезпеченням. І такі поля не давали б можливості противнику ефективно використовувати військову техніку. А у випадку підготовки прориву кордону, збройні сили України мали б достатньо часу для розробки стратегії захисту своїх кордонів у місці прориву.

Зараз ви читаєте новину «Україна при бажанні могла б перекрити кордон із Росією за дуже короткий час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути