Ексклюзиви
пʼятниця, 12 березня 2021 13:31

Україна не встигає використати закуплену вакцину до закінчення терміну придатності

Термін придатності вакцини Covishield від коронавірусу, 500 тис. доз якої отримала Україна, закінчується 23 червня 2021 року. Аби уся партія була використана вчасно, швидкість вакцинації в країні має зрости щонайменше вдвічі.

Кінцева дата використання індійського препарату зазначена у документах про поставку, пише ZN.UA. Середній темп вакцинації в Україні становить близько 2,4 тис. щеплень на добу, а отже, до 23 червня Україна встигне використати лише 50% завезених вакцин.

Автор: zn.ua
 

Українське МОЗ звернулося до Crown Agents з приводу можливості надання даних про дату виробництва та термін придатності препарату Covishield. Водночас у міністерстві відзначили, що відповідно до вимог виробників, були підписані договори про конфіденційність. Тому не можна розголошувати результат переговорів.

Планувалося, що до кінця 1-го тижня вакцинації Україна вийде на 10 тис. щеплень на добу, але отримала показник у 3 тис. щеплених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-вакцина, яку отримає Україна, ефективна на 96,4%

24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу препаратом Covishield, який виготовляють в Індії за ліцензією британських розробників — Оксфордського університету й AstraZeneca. У квітні очікується поставка вакцини Pfizer/BioNTech.

Зараз ви читаєте новину «Україна не встигає використати закуплену вакцину до закінчення терміну придатності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути