середа, 07 червня 2023 12:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна готова розглянути звернення про евакуацію з Бєлгородщини – ГУР

Україна готова розглянути звернення про евакуацію з Бєлгородщини – ГУР
Конфлікти можуть ширитсь та набирати масштабів у різних куточках РФ. Фото: ГУР

Україна готова розглянути звернення про евакуацію з Бєлгородщини Російської Федерації, де тривають активні бойові дії та внутрішні масові заворушення. Громадяни РФ із легіону "Свобода Росії", "Російського добровольчого корпусу" та частина місцевих мешканців зі зброєю в руках повстала проти злочинної путінської влади та встановленого нею режиму внутрішньої окупації.

Кількість повстанців, які борються проти путінського режиму, зростає, а географія їхніх дій розширюється, повідомив в ефірі національного телемарафону представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передає Gazeta.ua.

"Декілька населених пунктів окупаційна рашистська влада фактично залишила без контролю, намагаючись лише встановити вогневий контроль, а це означає завдання ударів з артилерії, реактивних систем залпового вогню по об'єктах власної цивільної інфраструктури і місцевих мешканцях", – розповів він.

За словами Юсова, бійці "РДК" та легіону "Свобода Росії" фактично виконують функцію озброєної самооборони на території російського регіону, де вони захищають власних співвітчизників від злочинного кремлівського режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партизани РФ поставили Кремль перед гострою дилемою

"Підтримка повстанців серед місцевого населення зростає. Україна в належному порядку розгляне звернення про евакуацію цивільних з Бєлгородщини, якщо такі надходитимуть. Російська Федерація на сьогодні – неспроможна держава, на території якої безліч конфліктів. Центральна влада її неадекватна, події в Бєлгородській області абсолютно це демонструють. Все, що бодай трохи боєздатне, зосереджене на українських територіях. На території Росії – безлад, хаос, анархія і безвладдя", – наголосили в ГУР.

Такі конфлікти можуть ширитсь та набирати масштабів у різних куточках РФ, зокрема й у столичному регіоні, підсумував Юсов.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України прокоментував останні події у Бєлгородській області РФ. Росіянам варто звикати до вибухів, заявив секретар РНБО Олексій Данілов, бо це тільки початок.

У Росії в центрі Шебекіно Бєлгородської області унаслідок обстрілів вчора спалахнула пʼятиповерхівка. За словами місцевих жителів, під обстріл потрапила також будівля адміністрації міста.

Водночас бійці російського добровольчого корпусу повідомили, що знову зайшли на територію регіону і розпочали "другу фазу звільнення територій від путінського режиму".

Зараз ви читаєте новину «Україна готова розглянути звернення про евакуацію з Бєлгородщини – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути