пʼятниця, 02 червня 2023 10:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Партизани РФ поставили Кремль перед гострою дилемою

Партизани РФ поставили Кремль перед гострою дилемою
Російські командири зараз стоять перед гострою дилемою. Фото: t.me/newspn

Часті рейди російських партизанів поставили Кремль у скрутне становище.

Москва зараз стоїть перед дилемою: захищати свою територію чи залишати війська в захоплених районах України, повідомило 2 червня міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"1 червня партизанські загони вдруге за 10 днів атакували Бєлгородську область Російської Федерації. У складній обстановці на полі бою безпілотні літальні апарати також завдали ударів по Бєлгороду в35 км углиб Росії. Влада евакуювала мирних жителів із прикордонного міста Шебекіно після обстрілу", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ закликають усунути Путіна від влади – британська розвідка

За даними британської розвідки, російські військові та внутрішні сили, ймовірно, досягли швидшого успіху у стримуванні цього рейду, ніж попередній раз.

"Водночас міноборони Росії вдалося до розгортання на своїй території всього комплексу вогневих засобів, зокрема ударних вертольотів і важкої термобаричної ракетної установки ТОС-1А. Російські командири зараз стоять перед гострою дилемою: посилювати оборону у прикордонних районах РФ або зміцнювати свої позиції в окупованій Україні", – зазначають британці.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України прокоментував останні події у Бєлгородській області РФ. Росіянам варто звикати до вибухів, заявив секретар РНБО Олексій Данілов, бо це тільки початок.

У Росії в центрі Шебекіно Бєлгородської області унаслідок обстрілів вчора спалахнула пʼятиповерхівка. За словами місцевих жителів, під обстріл потрапила також будівля адміністрації міста.

Водночас бійці російського добровольчого корпусу повідомили, що знову зайшли на територію регіону і розпочали "другу фазу звільнення територій від путінського режиму".

Зараз ви читаєте новину «Партизани РФ поставили Кремль перед гострою дилемою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути