четвер, 02 вересня 2010 09:06

Україна експортує до Грузії 150 тисяч тонн пшениці

Україна експортує до Грузії 150 тисяч тонн пшениці

Уряд України вирішив посприяти безперешкодному експорту 150 тис. тонн пшениці до Грузії на підставі оформлення контрактів відповідних компаній.

Про це заявив Посол України в Грузії Василь Цибенко під час зустрічі з Віце-прем"єр-міністром Грузії Гіоргі Барамідзе.

Як повідомляє "Грузія online", ці та інші питання будуть розглянуті під час візиту Барамідзе до України, де заплановані двосторонні зустрічі з представниками уряду, регіональної влади і парламенту.

Крім того, на зустрічі обговорювалися питання поглиблення і активізації грузино-украинских відносин по напрямку євроінтеграції, а також розвиток бізнесу і ще тісніша співпраця в економічній сфері.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів розглядає можливість введення квоти в об"ємі 2,5 млн тонн на експорт пшениці та ячменю до кінця 2010 року.

Пізніше Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк запевнив в тому, що Кабінет Міністрів України поки не вводитиме квоти на експорт зернових.

Між тим, депутати від Комуністичної партії України Петро Симоненко і Олександр Ткаченко пропонують Верховній Раді України ввести мораторій на експорт зерна.

"Для забезпечення внутрішніх потреб держави в зерні, населення України продуктами харчування та інших потреб Кабінет міністрів України встановлює мораторій на експорт зерна", - йдеться в законопроекті.

Документом пропонується, забезпечивши повну потребу держави в зерні, встановити квоти на його реалізацію на зовнішніх ринках (експорт зерна).

Лига

Зараз ви читаєте новину «Україна експортує до Грузії 150 тисяч тонн пшениці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути