Ексклюзиви
вівторок, 31 серпня 2010 16:16

Комуністи пропонують заборонити експорт зерна

Комуністи пропонують заборонити експорт зерна

Депутати від Комуністичної партії України Петро Симоненко і Олександр Ткаченко пропонують Верховній Раді України ввести мораторій на експорт зерна.

Відповідний законопроект опублікований на сайті парламенту.

"Для забезпечення внутрішніх потреб держави в зерні, населення України продуктами харчування та інших потреб Кабінет міністрів України встановлює мораторій на експорт зерна", - йдеться в законопроекті.

Документом пропонується, забезпечивши повну потребу держави в зерні, встановити квоти на його реалізацію на зовнішніх ринках (експорт зерна).

Міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк заявив, що Кабмін сьогодні відмовився від квотування експорту зерна. Він повідомив, що баланс зерна сьогодні дозволяє здійснювати експорт.

"Якщо експорт буде інтенсивним і ми бачитимемо, що баланс ячменю, кукурудзи чи продовольчої і фуражної пшениці зменшуватиметься до позначки, яка доходить до продовольчої безпеки, ми повернемося до цього питання", - сказав міністр, додавши, що "на сьогодні наш урожай і перехідні запаси дозволяють нам експорт зернових".

Раніше Міністерство економіки України опублікувало проект постанови Кабінету міністрів України "Про затвердження обсягів квот на окремі види сільськогосподарської продукції, експорт якої підлягає ліцензуванню до 31 грудня 2010 року, і порядку видачі ліцензії".

Документом пропонувалося встановити квоту на експорт пшениці і суміші пшениці і жита (меслін), полби в обсязі 1,5 млн тонн, ячменю – 1 млн тонн і жита – 10 тис. тонн.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи пропонують заборонити експорт зерна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути