середа, 07 листопада 2007 09:05

Українські літаки відновлюють рейси до Італії

Україна попередньо домовилася з Італією про відновлення до 1 грудня всіх рейсів авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" до Італії. Про це повідомляють Українські новини з посиланням на прес-службу Міністерства транспорту.

Згідно повідомленню, міністр транспорту Микола Рудьковській за участю голови Державної авіаційної адміністрації Анатолія Колісника зустрівся з послом Італії в Україні Фабіо Фаббрі.

У результаті зустрічі була досягнута усна домовленість про тимчасове відновлення (до 1 грудня) дозволу на нічну стоянку авіакомпанії Alitalia в аеропорту "Бориспіль", а також про повне відновлення регулярних рейсів МАУ до Італії.

Рудьковський наголосив, що це рішення про надання нічної стоянки Alitalia набуде чинності одночасно з рішенням італійської сторони про відновлення регулярних рейсів МАУ до Італії.

"За цей час авіаційна влада має провести переговори, в найкоротший строк ухвалити остаточне рішення з урахуванням усіх чинних офіційних документів", – сказав він.

Як відомо, з 31 жовтня МАУ довелося скасувати рейси "Київ–Рим" і "Київ–Мілан" у зв"язку з відсутністю затвердження зимового розкладу польотів з боку авіаційної влади Італії.

Зі свого боку італійська авіаційна влада пояснила, що заборонила авіакомпанії МАУ всі польоти до Італії до надання Alitalia права нічної стоянки в аеропорту "Бориспіль".

У відповідь на це Державіаадміністрація заявила про порушення Італією міжурядової угоди про повітряне сполучення, а 5 листопада запропонувала Італії перевести регулярні рейси авіакомпаній Alitalia і МАУ на чартерні, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Українські літаки відновлюють рейси до Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути