вівторок, 17 вересня 2013 17:18

"Українські дівчата багато курять і не бережуть здоров'я"

"Українські дівчата багато курять і не бережуть здоров'я"
Фото: gazeta.ua

Китаянка 24-річна Юаньюань Гао вивчає українську мову та літературу у Львівському університеті. Навчається на 4 курсі.

"Моє ім'я, Юаньюань, означає круглий. Коли я народилась, була дуже повна, тому мене так назвали. Часто питають, чи це слово означає нашу китайську валюту. Ні. Це різні слова, бо в них відмінний наголос. Гао - означає високий."

Дівчина вже кілька років живе у Львові і запевняє, що вивчила місто. Хоче побачити Одесу та Чернівці, бо чула, що ці міста дуже гарні.

"До української їжі звикла швидко. Але у вас мало овочів. Ще дивно було, що у гуртожитках є кухні. Китайські студенти снідають, обідають і вечеряють лише в їдальнях. Українці не дуже часто їдять, це може бути один раз, але - з борщем, варениками та салатом."

Юаньюань вдома рік навчалася у медичному університеті. Ніколи не була за кордоном, але мріяла подорожувати. Між Львівським національним університетом та медичним у Китаї був підписаний договір, що китайські студенти можуть їхати навчатися в Україну.

"Моя мрія здійснилась – я навчаюсь в Європі. Багато чула про Юлію Тимошенко, вона мужня жінка. Також у нас багато розповідають про "Femen". Коли прийшла до університету, то побачила, що біля головного корпусу курять дуже багато молодих людей, особливо дівчат. Я ніколи раніше не бачила, як дівчата курять. Така сама ситуація з алкоголем. У нас в Китаї хлопці п'ють лише на великі свята, а дівчата - ні, бо бережуть здоров'я та молодість. Ще взимку в Україні дівчата одягають капронові колготи. Як їм не холодно?".

Зараз ви читаєте новину «"Українські дівчата багато курять і не бережуть здоров'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути