пʼятниця, 07 вересня 2018 15:47

Україні потрібен компроміс заради майбутнього - Сергій Тарута

Україні потрібен компроміс заради майбутнього - Сергій Тарута
"Наша країна єдина, у нас спільні цінності, і ми разом хочемо будувати успішну Україну" - вважає лідер політичної партії "Основа"

Компроміси - це те, чого потребує сьогодні наша країна для порятунку та можливості подальшого розвитку, заявив в ефірі телеканалу NewsOne народний депутат України, лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута. І додав, що його партія пропонує програму "5 кроків до компромісу".

"Потрібен компроміс між сходом і заходом України. Адже сьогодні суспільство замість об'єднання розривають питаннями мови, армії та релігії. Замість цього варто було б говорити про мир і бурхливе економічне зростання країни. Адже наша країна єдина, у нас спільні цінності, і ми разом хочемо будувати успішну Україну", - переконаний політик.

Серед компромісів лідер "Основи" назвав також консенсус між людьми і владою, суспільством і бізнесом. "Тут теж потрібен компроміс в ім'я майбутнього країни. Адже люди сьогодні не довіряють владі, і треба сказати, у них є для цього всі підстави", - пояснив парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія "Основа" пропонує програму "5 кроків до компромісу" - Тарута

Для процвітання країни потрібен компроміс між центром і регіонами. "Сьогодні центр - Київ - узурпував повноваження. Регіонам не дають самостійно розвиватися, не виділяють достатньо фінансування. Ми за те, щоб максимально передати повноваження територіальним громадам за прикладом Польщі", - розповідає Тарута.

Треба максимально передати повноваження територіальним громадам за прикладом Польщі

Партія "Основа" виступає також за те, щоб знайти порозуміння з усіма сусідами України заради миру. При цьому, як підкреслив лідер партії, "треба вміти домовитися на умовах, які будуть відповідати нашим національним інтересам".

Крім того, зазначив Сергій Тарута, важливим є компроміс між політиками. "Політики повинні між собою домовитися про те, що країну треба рятувати, створювати сприятливий інвестиційний клімат. Потрібно робити все для того, щоб люди жили гідно, а не виживали ", - підкреслив політик.

Як пояснив лідер політсили, плануючи цю програму, партія "Основа" виходила з суті самого поняття компромісу як основного засобу вирішення політичних проблем і конфліктів. Але, що дуже важливо: в основі компромісу - відмова від незначних, другорядних завдань тактичного характеру при збереженні та незмінності основних принципів.

Зараз ви читаєте новину «Україні потрібен компроміс заради майбутнього - Сергій Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути