Ексклюзиви
вівторок, 07 серпня 2018 18:38

Партія "Основа" пропонує програму "5 кроків до компромісу" - Тарута

Партія "Основа" пропонує програму "5 кроків до компромісу" - Тарута
Лідер партії "Основа" Сергій Тарута вважає, що "в Україні потрібно досягти компромісу між політиками". Фото: IPnews

Лідер партії "Основа" Сергій Тарута представив програму пошуку компромісів, яка передбачає досягнення миру в Україні та процвітання країни

"Сьогодні дуже важливо досягти компромісу між людьми і владою - заради торжества справедливості. Важливий також компроміс між Сходом і Заходом країни - заради єдності України. Країну весь час роздирають політики, релігія, історична пам'ять. А українцям, навпаки, потрібно об'єднуватися. Необхідний також компроміс з усіма сусідніми державами - заради досягнення миру. Тому що країна втомилася воювати, нам потрібен мир. Причому не за всяку ціну, а тільки на тих умовах, які влаштовують Україну", - заявив Сергій Тарута в ефірі програми "Великий вечір" на телеканалі NewsOne.

Лідер партії "Основа" вважає також, що "в Україні потрібно досягти компромісу між політиками - заради людей і заради майбутнього країни". Такий компроміс необхідно знайти, тому що Україну роздирають політики, тому що в країні вже багато років триває величезне протистояння між президентом і прем'єром, яке особливо загострилося зараз. "Сьогодні уряд, який є частиною команди Порошенка, має величезний конфлікт з чинним президентом. І це протиріччя закладено в Конституції", - пояснив політик.

У партії "Основа" є чітка стратегія, як усунути протистояння у владі. Це необхідно зробити на основі прийняття нового Суспільного договору і нової Конституції України, процедура прийняття якої визначена в законопроекті №3781. Інакше протистояння у владі буде загострюватися, а страждати буде народ, громадяни України, пояснив телеглядачам Сергій Тарута. У підсумку, на його переконання, українці будуть просто змушені виїжджати з України, а країна продовжить біднішати. У виграші ж залишаться Польща та інші європейські країни, куди масово прямують українські трудові мігранти, піднімаючи тим самим економіку цих країн.

"Тема компромісів дуже важлива. Ми пропонуємо 5 основних кроків до компромісу, які дійсно перезавантажать країну і забезпечать мир і процвітання в Україні", - підвів риску в ефірі Сергій Тарута.

У партії "Основа" заявляють також, що заради розвитку країни буде знайдено компроміс між центром і регіонами України. Зокрема, програма компромісів передбачає надання широких повноважень місцевому самоврядуванню в питаннях економіки, гуманітарної політики, охорони правопорядку, розпорядження місцевими земельними ресурсами. При цьому будуть значно збільшені відрахування до місцевих бюджетів з ключових податків і зборів.

Зараз ви читаєте новину «Партія "Основа" пропонує програму "5 кроків до компромісу" - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути