середа, 25 квітня 2018 08:12

Україна піднялася в рейтингу свободи ЗМІ

Україна піднялася в рейтингу свободи ЗМІ
Україна піднялася на одну позицію в щорічному індексі свободи ЗМІ міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів". Фото: відкриті джерела

Україна піднялася на позицію в щорічному індексі свободи ЗМІ міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів".

Про це повідомляє Deutsche Welle

2018 року Україна посіла 101-ше місце серед 180 країн світу - піднялася на позицію, набравши 31,16 бала. Минулоріч стан свободи слова в країні оцінювали в 33,19 бали.

Очолює рейтинг Норвегія, а останнє місце займає Північна Корея. У десятку країн, де ситуація зі свободою слова експертами організації оцінюється високо, увійшли також Швеція (2), Нідерланди (3), Фінляндія (4), Швейцарія (5), Ямайка (6), Бельгія (7), Нова Зеландія (8 ), Данія (9) і Коста-Рика (10).

Серед п'яти країн світу, чия позиція погіршилась найбільше, чотири країни представляють Європу: Мальта (65-те місце, мінус 18 позицій), Чехія (34-те місце, -11 позицій) та Словаччина (27-ме місце, -10 позицій), які є членами Європейського Союзу, а також Сербія (76-те місце, -10 позицій). Впливові політики у цих країнах дозволяють собі ворожі висловлювання та образи на адресу журналістів, а також подають на них до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Життя - не цукор" - Порошенко

Кожна країна у рейтингу отримує підсумковий бал за шкалою від 0 до 100, і чим вищим він є, тим гіршою, на думку організації, є ситуація зі свободою слова у світі.

Показники розраховують на основі низки параметрів, зокрема різноманітності медіа та їхньої незалежності, умов роботи журналістів та самоцензури, правового захисту та інституційної прозорості.

Зараз ви читаєте новину «Україна піднялася в рейтингу свободи ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути