вівторок, 13 лютого 2018 06:26

Україна допоможе тим, хто страждає від голоду в Африці та Азії

Україна допоможе тим, хто страждає від голоду в Африці та Азії
Україна проведе акцію з надання символічної допомоги голодуючим. Фото: БебиБлог

На 10-му засіданні Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями було прийнято рішення продовжувати вживати заходів на знак пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Зокрема, рада підтримала ініціативу секретаря Синоду єпископів УГКЦ Богдана Дзюраха провести акцію з надання символічної допомоги країнам Африки та Азії, які найбільше страждають від голоду. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історики назвали достовірну кількість загиблих у часи Голодомору

"Переживши трагедію умисного знищення українського селянства, коли тоталітарний режим нав'язав світу замовчування фактів масового знищення голодом, Україна вшанує пам'ять жертв Голодомору, надавши допомогу населенню інших країн, яке страждає від голоду", - йдеться у повідомленні.

Під гаслом "Не плач, а дій! Байдужість вбиває!" планується залучити до акції не тільки офіційні структури, а й українців в країні і за її межами.

В Україні 1,2 мільйона осіб відчувають гостру нестачу продовольства. Це 26% від усього населення України. В ООН пов'язують продовольчу кризу з військовим конфліктом на Донбасі. Крім України, до списку країн, що зазнають проблеми з продовольством в результаті конфлікту, увійшли Ємен, Південний Судан, Сирія, Ліван, Центральноафриканська Республіка, Афганістан і Сомалі.

Зараз ви читаєте новину «Україна допоможе тим, хто страждає від голоду в Африці та Азії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути