субота, 05 жовтня 2024 03:03

Україна на навчаннях НАТО продемонструвала антидронову систему DELTA

Україна на навчаннях НАТО продемонструвала антидронову систему DELTA
Система DELTA – це військова екосистема, розроблена за стандартами НАТО, яка забезпечує реальний огляд поля бою. Фото: Мыноборони

Україна представила бойову систему DELTA на навчаннях НАТО у сфері антидронової боротьби. Навчання відбулися 10-20 вересня у Нідерландах.

DELTA – це екосистема військових продуктів, до неї входять мобільний застосунок, військовий месенджер, безпечний стрімінг з поля бою, цифрова мапа, засоби планування роботи та інтеграції з іншими системами, повідомили у Міністерстві оборони.

У міністерстві розповіли, що DELTA на навчаннях НАТО виступила однією з ключових платформ планування навчань та відображення поточної локації "ворожих" та "своїх"" дронів. Фахівці продемонстрували ідентифікацію дружніх БпЛА за допомогою протоколу UA DRONE ID.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це справжній кіберзахист: Порошенко показав нові системи РЕБ

Протягом навчань розвідувальний дрон VECTOR щодня здійснював по шість польотів, успішно інтегруючись через UA DRONE ID.

Також українські військові інтегрували DELTA з системами партнерів, транслювали рух дронів у режимі реального часу та застосовували модуль Mission Control для планування місій пілотів БпЛА під час відпрацювання сценаріїв антидронової боротьби.

"Успішне застосування DELTA на цих навчаннях ще раз доводить, що Україна має значний потенціал у сфері розробки військових технологій", – сказала заступниця міністра оборони з цифрової трансформації Катерина Черногоренко.

Система DELTA – це військова екосистема, розроблена за стандартами НАТО, яка забезпечує реальний огляд поля бою. Вона відображає повітряну, наземну та морську ситуацію на цифровій карті й дозволяє обмінюватися інформацією між підрозділами та союзниками. ЇЇ почали розробляти ще у 2015 році волонтери "Аеророзвідки".

Українські військові, зокрема офіцери Північного угрупування військ, щодня активно використовують платформу з ситуаційної обізнаності Delta. Вона забезпечує наших захисників різними актуальними і перевіреними даними про сили противника.

Зараз ви читаєте новину «Україна на навчаннях НАТО продемонструвала антидронову систему DELTA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути