Ексклюзиви
субота, 16 лютого 2008 14:59

Учений створив найшвидший спосіб посадки пасажирів у літак

Американський фізик Джейсон Стеффен з Національної лабораторії імені Енріко Фермі в Чикаго створив найбільш оптимальний спосіб посадки пасажирів у літак.

Як правило, авіакомпанії запускають пасажирів на борт, починаючи від хвоста до голови. І цей спосіб, на думку Стеффена, є неефективним і займає багато часу. Але, перевіривши протилежний метод посадки від голови до хвоста, учений дійшов висновку, що він теж не швидший.

Тоді вчений, проаналізувавши ситуацію й застосувавши математичний метод Монте-Карло й комп"ютерну симуляцію, дійшов висновку, що найбільше часу під час посадки пасажирів іде на розміщення багажу в літаку. І під час запуску пасажирів від голови до хвоста або від хвоста до голови в одній частині літака накопичується велика кількість людей, через що наступним потрібно чекати, доки вони не розмістять багаж.

Провівши низку подальших вивчень, фізик все-таки зміг знайти оптимальний спосіб посадки пасажирів, що дозволяє скоротити час посадки від чотирьох до десяти разів залежно від розмірів літака.

За теорією вченого Стеффена, за один раз у літак варто запускати десять пасажирів, які займають місця в одному ряді. При такому завантаженні прохід залишається вільним і пасажири швидше розмістять свій багаж, у результаті чого загальний час посадки зменшується.

Також учений запропонував і інший варіант: запускати пасажирів на борт групами по троє так, щоб їхні місця знаходилися у трьох сусідніх рядах на одній стороні літака. Такий проміжний варіант приблизно удвічі повільніший за оптимальний, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину «Учений створив найшвидший спосіб посадки пасажирів у літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути