середа, 28 вересня 2011 16:57

Учені створили пацюка-кіборга зі штучним мозком

Учені створили пацюка-кіборга зі штучним мозком

Ізраїльські фахівці підійшли впритул до створення штучного інтелекту. Причому, мова йде про імплантації комп'ютерного мозку в реальний живий організм, повідомляє New Scientist. Учені в особі Метті Мінцза з Університету Тель-Авіва створили робощура.

Для цього вони спочатку створили маленький штучний мозочок, а потім його пересадили в голову гризуна, який пережив травму мозку. У підсумку тварина відновила нормальні функції. Аналогічна технологія в майбутньому може рятувати й людей, що пережили інсульт або просто мають зміни в мозку через вік.

Відомо, що мозок складається з комп'ютерного чіпа, електрично пов'язаного з мозком пацюка за допомогою електродів. Мозочок зазвичай відповідає за координацію рухів, тому чіп запрограмували на отримання сенсорної інформації від тіла. Її він інтерпретує і назад відсилає послання мозковому стовбурові й у підсумку всьому тілу.

Щоб протестувати чіп, учені зробили так, що щур кліпав кожен раз, коли чув певний звук. А ось при відключенні чіпа, тварина більше не могла координувати свою поведінку. Отже, можна записувати інформацію з мозку та аналізувати її так само, як це відбувається в біологічній системі, і повертати її назад у мозок.

Зараз ви читаєте новину «Учені створили пацюка-кіборга зі штучним мозком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути