Ексклюзиви
четвер, 31 травня 2007 18:31

Учені розгадали причину смерті Сергія Бодрова

На міжнародній конференції "Інноваційні технології для стійкого розвитку гірських територій", що проходила в Північній Осетії, учені підвели підсумок п"ятирічних досліджень з проблеми Кармадонської катастрофи 2002 року, коли в результаті сходу на ущелині льодовика Кілочка загинули 125 чоловік, в тому числі і знімальна група кіноактора і режисера Сергія Бодрова. У матеріалах конференції повідомляється, що в ході досліджень встановлена "газодинамічна дія сплячого вулкана Казбек на льодовик, що привело до його катастрофічного викиду".

За оцінкою доктора геолого-мінералогічних наук, професора Михайла Бергера "катастрофа на льодовику Кілочка була вибухоподібний раптовий газодинамічний викид льодовика зі всіма характерними саме для такого викиду вельми специфічними особливостями". На думку ученого, подібні катастрофи відбуватимуться кожні сто років.

У VI Міжнародній конференції "Інноваційні технології для стійкого розвитку гірських територій", що проходила у Владикавказі 28-30 травня, взяли участь більше 450 учених з Росії, Франції, Канади, країн Закавказзі і Середньої Азії, Туреччини, України, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Учені розгадали причину смерті Сергія Бодрова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути