Ексклюзиви
четвер, 14 січня 2010 16:27

У виборчому окрузі на Одещині виявили 91 випадок фальсифікації

У виборчому окрузі на Одещині виявили 91 випадок фальсифікації

Одеські правоохоронці мають намір порушити 27 кримінальних справ за фактами порушення виборчого законодавства, повідомив начальник ГУ МВС України в Одеській області Богдан Керницький на прес-конференції в четвер.

За його словами, під час перевірки 1,3 тис. заяв про голосування вдома в 137-му виборчому окрузі з Приморського району Одеси правоохоронці виявили 91 випадок фальсифікації.

"У 91 випадку виявилось, що виборець не направляв такого документа, при цьому в комісії відзначили, що він голосує вдома. Крім того, 27 заяв було написано від чужого імені, також виявлено вісім неіснуючих адрес, а чотири заявники і зовсім виявилися померлими", - сказав Б.Керницький, підкресливши, що це тільки початок перевірки і до 15 січня міліція має намір перевірити всі подібні заяви в Одесі.

Всього, за його даними, в Одесі зареєстровано близько 6 тис. заяв про голосування вдома, і ще близько 25 тис. заяв подали жителі в області.

Крім того, глава облМВС заявив, що міліція має намір жорстко реагувати на всі спроби фальсифікації виборів в регіоні, спроби підкупу виборців і інші порушення законодавства у сфері виборів.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «У виборчому окрузі на Одещині виявили 91 випадок фальсифікації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути