Ексклюзиви
четвер, 14 січня 2010 12:15

Тимошенко знову програла суд щодо голосування вдома

Тимошенко знову програла суд щодо голосування вдома

Для голосування за межами виборчої дільниці на президентських виборах не потрібно подавати дільничній виборчій комісії документ, підтверджуючий тимчасову втрату виборцями здатності пересуватися. Для цього достатньо буде лише відповідної заяви.

Таким є результат рішення Вищого адмінсуду, який залишив в силі рішення Київського апеляційного адміністративного суду. Останній підтвердив законність рішення ЦВК.

Про це повідомив народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов.

Таким чином, суд відмовився зобов"язати ЦВК внести зміни до її роз"яснень, які передбачили б, що для того, щоб отримати право голосувати поза виборчою дільницею, виборцям, крім подачі дільничній виборчій комісії заяви про надання такого права, потрібно надати документ, який підтверджує тимчасову втрату ними можливості пересуватися.

Суд мотивував своє рішення тим, що він не може вносити зміни до виборчого законодавства, яке не передбачає необхідності вищезгаданої додаткової вимоги для отримання права голосувати вдома.

Нагадаємо, 10 січня кандидат в президенти, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко оскаржила у Вищому адмінсуді рішення Київського апеляційного адмінсуду про законність дозволу ЦВК голосувати вдома за заявою про втрату здатності пересуватися.

Раніше Київський апеляційний адмінсуд підтвердив законність дозволу ЦВК голосувати на виборах президента вдома за заявою про втрату здатності пересуватися.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко знову програла суд щодо голосування вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути