четвер, 24 січня 2008 13:33

У великому іракському місті підірвали місцевого начальника поліції

У іракському місті Мосул терорист-смертник вчинив замах на начальника місцевої поліції бригадного генерала Саліха Мохаммеда Хасана. Він був доставлений в лікарню, де помер від отриманих поранень.

Разом з генералом загинув один з його охоронців, а п"ятеро інших отримали поранення. За даними Associated Press, окрім Хасана від вибуху загинули два офіцери поліції, а поранення отримали американський і іракський солдати. Агентство також називає Хасана начальником поліції не Мосула, а провінції Ніневія, столицею якої є Мосул.

У свою чергу агентство France Presse, підтверджує загибель начальника поліції Мосула, але називає його Салахаль-Джубурі.

Генерал приїхав на місце вчорашнього вибуху в триповерховій будівлі, де, за даними поліції, бойовики влаштували склад зброї. Терорист підійшов до автомобіля начальника поліції, коли той збирався виїжджати, і підірвав себе. Наголошується, що смертник був одягнений в поліцейську форму.

На місці підірваної будівлі, яка на момент події не була заселена, продовжується розбір завалів. Передбачається, що там  зберігалися боєприпаси загальною вагою до 15 тонн. У  результаті вибуху було зруйновано 35 житлових будинків, розташованих поблизу.

За останніми даними, число загиблих в результаті вчорашнього вибуху склало не менше 20 осіб. Ще майже 150 осіб отримали поранення, повідомляє агентство Reuters.

Зараз ви читаєте новину «У великому іракському місті підірвали місцевого начальника поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути