неділя, 05 грудня 2010 11:50

У вчорашній аварії літака в "Домодєдово" загинув брат президента Дагестану

У вчорашній аварії літака в "Домодєдово" загинув брат президента Дагестану

Жертвами жорсткої посадки літака Ту-154 в московському аеропорту "Домодєдово" стали брат президента Дагестану Гаджімурад Магомедов і матір судді Конституційного суду РФ Гадіса Гаджиєва. Понад 80 людей отримали поранення. За останніми даними Міністерства охорони здоров'я, в лікарнях знаходяться 55 постраждалих.

Повідомляється, що на борту лайнера знаходилося тіло жінки, яку збиралися поховати в Дагестані.

Катастрофа сталася з літаком, на якому близько трьох тижнів тому бельгійська збірна з футболу вилітала з Москви на товариський матч у Воронеж. Тоді спортсменам довелося повернутися в російську столицю через нельотну погоду.

У суботу екіпаж літака, що здійснював рейс № 372 з Москви до Махачкали, через кілька хвилин після вильоту о 14.07 мск (13:07 за Києвом) з аеропорту "Внуково" повідомив диспетчерам про відмову двигунів і прийняв рішення про аварійну посадку в "Домодєдово".

Під час посадки у літака відмовив останній двигун. Крім того, не працювали генератори й навігаційна система, повідомили в Росавіації. За даними МНС, на борту перебували 160 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, серед пасажирів були семеро дітей.

"На висоті тисяч 10-11 (метрів) відчули, що почали відмовляти двигуни. Почувши, що почали двигуни свистіти, заметушилися стюардеси, і стало незрозуміло, куди ми летимо. Відчувалося, що пілот у нас був професіонал сто відсотків, він нормально приземлив літак. Звісно, не без жертв обійшлося, дві людини загинуло, а літак розламався на три частини. Я відкрив люк, люди вилізли, хто з крила, хто ще звідкись. Паніки ніякої не було під час посадки, всі пасажири поводилися адекватно", - розповів очевидець.

Наразі слідство розглядає кілька версій аварійної посадки літака Ту-154 в аеропорту Домодєдово в суботу. Пріоритетними вважаються помилка екіпажу, технічна несправність літака перед вильотом і відмова вузлів і агрегатів під час польоту, повідомило джерело в структурах, близьких до розслідування події.

"Слідство вилучило передполітну документацію та інші матеріали передполітної підготовки Ту-154. Попереднє вивчення говорить про те, що екіпаж прийняв рішення вилетіти з двома несправностями, які були на літаку", - повідомило джерело.

Він не став уточнювати, про які саме несправності йдеться, проте сказав, що вони могли призвести до аварії.

За його словами, вже вилучені обидва бортові самописці, які відправлені на розшифровку.

"Найбільш важлива інформація міститься в самописці, що фіксує технічне функціонування вузлів літака під час польоту", - уточнило джерело.

Він додав, що вилучаються й інші вузли і агрегати літака, які також вивчать експерти.

Нагадаємо, екіпаж літака ВАТ "Дагестанські авіалінії", що летів з Москви до Махачкали, через кілька хвилин після вильоту з аеропорту "Внуково" повідомив диспетчерам про відмову всіх трьох двигунів на висоті 9,1 тисячі метрів і прийняв рішення про екстрену посадку в аеропорту "Домодєдово". Крім того, в літаку вийшли з ладу навігаційне обладнання та генератори.

Через складні метеоумови екіпажу літака не вдалося вийти точно в створ злітно-посадкової смуги, і літак приземлився правіше, після чого перетнув ВПП і викотився на ліву бічну смугу безпеки. Потім літак зіткнувся з невеликим пагорбом і розвалився на три частини. Дві людини загинули, більше 80 постраждали.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У вчорашній аварії літака в "Домодєдово" загинув брат президента Дагестану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути