Ексклюзиви
понеділок, 16 травня 2016 12:59

У варшавській "Кухні конфлікту" працюватимуть переселенці з різних країн

У варшавській "Кухні конфлікту" працюватимуть переселенці з різних країн
Фото: facebook.com/kuchniakonfliktu/

У Варшаві влітку запрацює ресторан, де подаватимуть національні страви країн, в яких іде війна. Заклад отримав назву "Кухня конфлікту", пише газета "Наш вибір".

У цьому місці жителі й гості Варшави зможуть ближче познайомитись з мігрантами, які через війну переїхали в Польщу. Першими свою кухню презентуватимуть біженці з Сирії, Конго та України.

"Меню буде постійно змінюватись. Тут гарантуємо відвідувачам багато варіантів страв. Відтак тільки у "Кухні конфлікту" ви зможете скуштувати, наприклад, кібех, солодкі сирники або часникове саторі", – розповів Мацей Куземський, один із засновників ресторану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щороку все більше українців купують польську нерухомість

Переселенці самі працюватимуть у цьому ресторані.

"Таким чином ми допоможемо емігрантам у їх самореалізації в Польщі та реалізації своїх умінь на ринку праці. Крім того, за допомогою нашого закладу ми хочемо познайомити поляків з культурою країн, в яких іде війна. Для цього робитимемо спеціальні тематичні мистецькі проекти", - додали засновники "Кухні конфлікту".

До кожного замовлення додаватиметься особиста історія мігранта та інформація про ситуацію в регіоні, цікаві факти, пов'язані з культурою, мистецтвом і суспільним життям конкретної країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад тисяча наших айтішників працюють у Любліні

"Це покаже різноманіття культур і сприятиме безпосередньому діалогу з нашими гостями. Також у нашому закладі ми постійно проводитимемо майстер-класи, творчі вечори та тематичні кінопокази. Це допоможе жителям Варшави краще зрозуміти переселенців з інших країн", - наголосили організатори проекту.

Ресторан буде під відкритим небом на березі Вісли неподалік Центру науки Коперніка.

Гроші на відкриття закладу організатори збирають за допомогою краудфандингу та благодійних аукціонів, на які польські художники віддали свої роботи.

Зараз ви читаєте новину «У варшавській "Кухні конфлікту" працюватимуть переселенці з різних країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути