четвер, 14 квітня 2011 17:17

У Тернополі штрафуватимуть за вигулювання змій та неприбрані екскременти

У Тернополі штрафуватимуть за вигулювання змій та неприбрані екскременти

Новостворена муніципальна поліція Тернополя в літній період часу планує навести в місті порядок зі стихійною торгівлею та засміченням прибудинкової території.

Занепокоєні також вигулюванням тварин з порушенням правил благоустрою.

Про це повідомив начальник Управління муніципальної поліції Тернополя Сергій Волков.

"Це колись було, що домашніми тваринами були тільки собаки. А тепер що тільки не вигулюють. Можна побачити, як людина змію за собою тягне, пітона... І все з порушеннями правил благоустрою. Бо за правилами, як тільки виходиш з домашньою твариною в місто, маєш мати пакет і лопатку, щоб екскременти збирати", — повідомив Gazeta.ua Сергій Волков.

Начальник поліції уточнив, що наразі за вигулювання змій нікого не оштрафовано. Однак за вигул собак адмінпротоколи складалися. При цьому порушник повинен сплатити штраф сумою 340 грн.

Поліціянти вже карали штрафами жеки, які не забезпечують належного порядку в будинках, які їм віддані в обслуговування.

Адмінпротоколи складали на підприємців, які не встановили сміттєву урну біля своїх торгових точок. Зараз поліція планує покарати власників автомобілів, які паркуються на тротуарах і зелених зонах.

"Ми зробили кількадесят знімків таких порушень, і тепер передали їх в міський відділ міліції, щоб нам надали дані про власників автомобілів. Після цього власників притягуватимуть до відповідальності", - продовжив Волков.

За словами начальника поліції, серед порушників, яких виявили його підлеглі, була і прокурорська машина. Реагуючи на це, Волков особисто зробив зауваження прокурору, і той тепер паркується правильно.

Муніципальна міліція в Тернополі функціонує трохи більше місяця. Штат управління, який діє при міській раді, нараховує 16 осіб. Молоді поліціянти, поступивши на роботу, отримують 900-гривневий оклад. Попри те, їх начальник заявляє, що хабарів вони не братимуть.

"Одного вже вигнали. Він на роботі серед колег пожартував, що вартувало б брати гроші на бензин. Після цього жарту зразу написав заяву на звільнення", - зазначив Волков.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі штрафуватимуть за вигулювання змій та неприбрані екскременти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути