вівторок, 29 червня 2010 15:38

У Тернополі на честь Іллєнка назвуть вулицю

У Тернополі на честь Іллєнка назвуть вулицю

У Тернополі планують назвати одну з вулиць міста на честь померлого 15 червня кінорежисера та письменника Юрія Іллєнка. З такою ініціативою виступили місцеві "свободівці".

"Іллєнко все своє життя віддав на прославу України і мав особливо тепле ставлення до міста Тернополя - саме тут була видана його остання книга "Доповідна Апостолові Петру", - розповіла депутат тернопільської облради Наталя Турецька.

На останньому засіданні облради депутати ініціювали звернення до депутатів міської ради, аби та закріпила ім"я кінорежисера за якоюсь із вулиць.

В мерії зазначили, що перейменовувати вже існуючу вулицю не будуть. Це, мовляв, створює незручності для людей, які там проживають. Крім того це дорого, адже потребує заміни багатьох документів. В той же час мерія готова назвати іменем кінорежиера вулицю в новому районі міста. Депутати на найближчій сесії міськради можуть присвоїти ім"я Іллєнка вулиці, яка ще не існує.

"За таким принципом мерія вже закріпила ім"я Ігоря Пелиха за вулицею в Північному районі, який планують зводити згідно з генпланом міста. Своїм рішенням депутати гарантували, що така вулиця буде. Наразі невідома ні її довжина, ні точне місце розташування - це уточнять під час детального планування місцевості", - повідомив речник Тернопільської міськради Олег Удич.

Нагадаємо, телеоператор, режисер, художник та письменник Юрій Іллєнко помер від раку у себе на дачі на Черкащині 15 червня. Як режисер він відзначився фільмами "Білий птах з чорною ознакою", "Лебедине озеро. Зона", "Молитва за гетьмана Мазепу".

Кращою операторською роботою вважають стрічку "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі на честь Іллєнка назвуть вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути