Ексклюзиви
субота, 19 червня 2010 18:21

На похорон Юрія Іллєнка зібралися три сотні осіб (ФОТО)
14

8 червня у селі Прохорівка Канівського району поховали режисера Юрія Іллєнка.

Прощалися з покійним у столичному будинку вчителя. Тут зібралося більше 3 сотень людей. Прийшла Ліна Костенко, Іван Драч, Микола Жулинський, Оляг Тягнибок, Богдан Ступка, Богдан Бенюк.

"Смерть Юрія Іллєнка- непоправна втрата для всієї України, а не тільки для його друзів та близьких. Його життя було важким, бо йому не дозволяли знімати того, що він хотів. Більшу частину свого життя він сидів без роботи. Його фільми не показують по телебачення та кінотеатрах. А це дуже прикро, адже саме на таких фільмах варто виховувати підростаюче покоління", - сказав кореспонденту Gazeta.ua Іван Драч.

Труну з тілом покійного несли з будинку вчителя до Володимирського собору. На цей час проїжджу частину перекрили. 8 чоловіків несли труну на руках. Серед них був лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

"Досі не можу повірити, що Юрія Герасимовича вже немає. Він прийшов до нас 2004 року, після того, як мене обрали лідером. Спочатку ходив на наші зібрання та зустрічі. Кілька разів виступав, а потім став нашим членом. На одному із з'їздів його обрали членом пілітради. Він завжди говорив українською, часто одягав вишиванку", - сказав Олег Тягнибок.

Gazeta.ua

Фото: Наталя Чубенко

Зараз ви читаєте новину «На похорон Юрія Іллєнка зібралися три сотні осіб (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі