субота, 29 березня 2008 16:29

У Танзанії 75 гірників знаходяться в обрушеній шахті: їх вважають загиблими

Обвал шахти з видобутку коштовних каменів відбувся на півночі Танзанії, 75 гірників пропали безвісті і, ймовірно, загинули.

Проливні дощі напередодні спровокували обвал шахти, яка розташована в 40 кілометрах від міста Аруша. Рятувальники витягнули на поверхню тіла семи людей. За їх словами, повінь у коридорах шахти ускладнює роботу, і залишилася мало надії, що когось ще можна знайти живим. Уряд дав розпорядження доставити необхідне устаткування для відкачування води з шахти.

Десять років тому при аналогічній аварії через проливні дощі на танзанійській шахті загинули більше 100 людей.

Трагічні випадки на золотодобуваних шахтах трапилися в ПАР у жовтні. 23 людини загинули в підземній пожежі на покинутій шахті в ПАР. Йдеться про людей, які проводили незаконний видобуток золота на шахті "Свята Єлена" поблизу Велкома в провінції Вільна Держава.

За останні кілька місяців в ПАР траплялося кілька інцидентів на шахтах. У зв"язку з цим уряд цієї країни підсилив контроль за їхньою діяльністю, а також закрив кілька шахт, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Танзанії 75 гірників знаходяться в обрушеній шахті: їх вважають загиблими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути