неділя, 22 вересня 2013 10:09

У Табачника збирають досьє на усіх школярів та їхніх батьків

У Табачника збирають досьє на усіх школярів та їхніх батьків
Фото: ZN.UA

У єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО), яку досі пов'язували з абітурієнтами, студентами та викладачами вишів, тепер починають вводити інформацію про школярів і навіть дошкільнят.

У базі міститься інформація не тільки про учнів і вчителів, а й про батьків: національність, громадянство (переносяться з копії свідоцтва про народження дитини), дата народження, місце роботи, телефон, e - mail, пише у своїй статті для ZN.UA журналіст Оксана Онищенко.

Обробка інформації відбувається через ліцензійне програмне забезпечення "Курс: школа", яка кожна школа купує (до речі, за свої гроші) у ТОВ "Нові знання".

За допомогою цього ПЗ вся інформація зі шкіл направляється в інформаційну систему управління освітою (ІСУО), а вже з неї - в електронну базу ЕДЕБО, адміністратором якої є сумно відоме держпідприємство "ІнфоРесурс", створене Міністерством освіти.

Планується, що інформація буде збиратися по районах, потім по областях і нарешті - по всій країні. Офіційним власником бази ЄДЕБО є МОН.

У 2012 році наказом Міносвіти в різних регіонах України було проведено експеримент "ІСУО -2012" з реалізації цього плану. Його результати визнані задовільними. З 2013 року всі школи повинні подавати звіти на портал ІСУО. Є спеціальний лист і методичні рекомендації МОН з цього приводу.

Зацікавленість питанням утримання в школах повної інформації про батьків учнів там дітей, виникла після публікації ZN.UA про те, як головне управління освіти Києва вимагало від шкіл списки дітей журналістів.

"Хто знає, може бути, сьогоднішня історія з батьками-журналістами здасться нам через кілька років квіточками. Адже з завершенням створення електронної бази чиновникам вже не потрібно буде нікого ні про що просити. Досить правильно задати пошук", - зазначає Оксана Онищенко.

Зараз ви читаєте новину «У Табачника збирають досьє на усіх школярів та їхніх батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути