середа, 07 березня 2012 10:27

У світі голодує майже 1 мільярд людей, 1,3 мільярди - їдять забагато

У світі голодує майже 1 мільярд людей, 1,3 мільярди - їдять забагато

Кожна сьома людина в світі голодує, але багато хто страждає від ожиріння - надлишкову масу тіла мають 1, 3 мільярди жителів планети.

Про це заявив Спеціальний доповідач з питання про право на харчування Олів'є де Шуттер, виступаючи сьогодні в Женеві на 19-й сесії Ради з прав людини, повідомляє центр новин ООН.

"Урбанізація, супермаркетизація і глобальне поширення західного способу життя витіснили традиційний стиль харчування. В результаті ми зіткнулися з катастрофічними наслідками для здоров'я людей ", - сказав спеціальний доповідач. Він додав, що право на харчування означає не тільки доступ до достатньої кількості їжі, але також і можливість мати збалансовану і поживну дієту.

Недоїдання як і раніше широко поширене в світі - голодує кожна сьома людина. Одночасно 1,3 мільярда людей у ??всьому світі мають надмірну масу тіла. Як мінімум, 300 мільйонів людей страждають ожирінням.

Спеціальний доповідач закликав всі країни світу, замість пігулок від ожиріння і спеціальних таблеток для страждаючих від браку тих чи інших поживних елементів, запропонувати населенню стратегію боротьби з нездоровим харчуванням.

У своїй доповіді Олів'є де Шуттер запропонував обкладати високими податками нездорові продукти харчування, регулювати продаж продовольства з високим вмістом жирів і цукру, а також припинити рекламу нездорової їжі. Представник ООН рекомендував урядам надавати підтримку місцевим фермерам, які поставляють на ринки здорову і свіжу продукцію.

Зараз ви читаєте новину «У світі голодує майже 1 мільярд людей, 1,3 мільярди - їдять забагато». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути