понеділок, 31 березня 2008 19:28

У Швейцарії відкриють банк для мусульман

Національний банк Кувейту (NBK), третій по величині на Близькому Сході, має намір відкрити в Швейцарії приватний банк для людей, які сповідають іслам, пише видання The Financial Times. Цей банк працюватиме відповідно до законів ісламу (шаріату).

Національний банк Кувейту планує відкрити халяльний банк спільно з однією з фінансових структур Саудівської Аравії. Назва банку-партнера поки не уточнюється. Керівництво NBK вже подало заявку в регулюючі органи Швейцарії. Для того, щоб успішно відкрити банк в Швейцарії, NBK і його партнерові необхідно отримати дозвіл регулюючих органів не тільки Швейцарії, але також Кувейту і Саудівської Аравії.

Ісламський фінансовий сектор росте з кожним роком. Його об"єм в з літа 2007 року, згідно оцінці рейтингового агентства Moody"s, збільшився на 20 відсотків до 500 мільярдів доларів. Це було викликано зростанням цін на нафту і, відповідно, зростанням економік ісламських країн - постачальників нафти.

Ціни на нафту з 2002 року виросли з 30 доларів за барель до більше 100 доларів. При цьому економіки Бахрейну, Кувейту, Омана, Саудівської Аравії, Катару і Об"єднаних Арабських Еміратів виросли більш ніж удвічі.

Відзначимо, що західні фінансові структури також зацікавлені в наданні послуг мусульманам. У січні 2007 року британський банк Lloyds TSB створив халяльні рахунки, що отримали назву Nostro. Кошти на новому типі рахунків не приростатимуть відсотками, а самі рахунки не підтримують послугу овердрафту. За законами шаріату, прописаних в Корані, мусульмани не можуть пускати гроші в зростання або брати їх у борг, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Швейцарії відкриють банк для мусульман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути