понеділок, 07 серпня 2006 10:33

У Стокгольмі пройде чемпіонат світу з магії

У Стокгольмі пройде чемпіонат світу з магії

До Стокгольма (Швеція) з"їхалося близько 2,5 тис. магів із 64 країн світу. Більше 150 з них боротимуться за гран-прі міжнародного конкурсу, розповіли в організаційному комітеті чемпіонату.

Конгрес ілюзіоністів і чемпіонат світу з магії - це одна з найбільших подій у світі ілюзіоністів, на якій учасники мають можливість помірятися майстерністю і обмінятися корисним досвідом.

Головними критеріями участі є професіоналізм і уміння зберігати секрети.

Тиждень перед головними змаганнями в Стокгольмі був наповнений безліччю подій. У програмі - відбіркові змагання, магічні шоу, лекції і навіть ярмарок, на якому можна, наприклад, придбати магічний капелюх всього за $40.

Чемпіонат світу серед ілюзіоністів, що проходить вже в 23-й раз, проводиться кожні 3 роки в різних країнах. Рішення про організацію міжнародних конгресів і чемпіонатів світу з магії ухвалила Міжнародна федерація магічних спілок - FISM, яка була створена в 1947 році в столиці Нідерландів Амстердамі, об"єднавши магів, ілюзіоністів і фокусників усього світу. Минулий магічний чемпіонат у 2003 році приймали Нідерланди, а в 2009 році маги з"їдуться до Китаю.

Змагаються маги у різних категоріях: у картковій магії, маніпуляціях, ілюзіях і навіть комічній магії. Крім того, на суд журі учасники представляють нові винаходи і фокуси. Конкурс винаходів проходить за закритими дверима в присутності тільки журі, оскільки учасникам доводиться розкривати секрет фокусу.

Окрім золотих медалей, переможців чемпіонату чекають вигідні контракти на участь в найвідоміших магічних шоу в Лас-Вегасі, Парижі, Лондоні і Монако, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Стокгольмі пройде чемпіонат світу з магії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути