Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2018 10:51

У Стамбулі сьогодні визначаться з томосом та датою проведення Собору в Україні

Автор: ukrinform
  У Стамбулі розпочалося засідання: сьогодні визначаться з Томосом та датою проведення Собору в Україні
У Стамбулі розпочалося засідання: сьогодні визначаться з Томосом та датою проведення Собору в Україні

У Стамбулі розпочалося засідання Синоду. На ньому очікують затвердження тексту томоса та дати проведення Об'єднавчого Собору в Україні.

"Сьогодні переддень святого Андрія, це особливе свято у Вселенському Патріархаті, оскільки з ім'ям цього апостола пов'язують заснування тут першої християнської громади, і сам апостол вважається небесним покровителем Вселенської церкви. На 18:00 запланована служба у храмі Святого Георгія, що на території Вселенського Патріархату. До цього часу засідання Синоду закінчиться", - розповіли Укрінформу в Патріархаті.

О 9:50 за місцевим часом (8:50 за Києвом – ред.) до будівлі, де проходить засідання Синоду, прибув Вселенський Патріарх Варфоломій. Він привітався з присутніми, від коментарів відмовився.

Директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко, який зараз перебуває в Стамбулі, повідомив, що томос буде затверджений на цьому Синоді. Також буде визначена дату проведення Собору в Києві, на якому буде оголошена Церква та обрано предстоятеля, який приїде в Константинополь, щоб отримати томос після співслужіння зі Вселенським патріархом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томос для України: скільки громадян підтримують автокефалію

Синод підтримав автокефалію Української православної церкви. Про таке рішення стало відомо ввечері 11 жовтня. Документ складається з 5 пунктів. Відповідно до них, українська церква буде підкорятися Константинополю. Також анафема Української православної церкви Київського патріархату визнана недійсною. Для того, щоб Україна отримала томос, мають об'єднатися 3 церкви – УПЦ КП, УПЦ МП і УПАЦ.

Зараз ви читаєте новину «У Стамбулі сьогодні визначаться з томосом та датою проведення Собору в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути