середа, 23 грудня 2009 10:30

У США сповільнився процес зростання економіки

У США сповільнився процес зростання економіки

Нові економічні дані вказують, що економіка США зростає більш повільними темпами, ніж прогнозували економісти. Міністерство торгівлі США доповіло, що ВВП країни збільшився на 2,2% в період з липня по вересень, в порівнянні з попередньою оцінкою у 2,8%, пише Voice of America.

Незважаючи на спад, інші показники свідчать про сильні економічні показники в четвертому кварталі. Але деякі економісти кажуть, що це зовсім не так вірогідно.

Міністерство торгівлі повідомило, що сума всіх товарів і послуг, вироблених в США в період з липня по вересень була нижчою, ніж спочатку оцінювалося, оскільки комерційні структури були слабкими і компанії скоротили свої запаси.

Американські економісти стверджують, що не зважаючи на "невелику затримку", зростання ВВП в четвертому кварталі складе 4% і більше. Однак дехто говорить, що зростання відбулося лише завдяки державним стимулам.

"Деякі з прогнозів передбачають сильне зростання між 2010 і 2011 роками. Але я думаю, що це зовсім не так вірогідно. Державні програми закінчуються і разом з ними закінчиться зростання", - повідомив економіст Мартін Бейлі.

Він визнав, що економічне прогнозування не є досконалою наукою. Бейлі повідомив, що в гіршому випадку США чекає період зростання, за яким послідує стагнація, а потім нова рецесія.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У США сповільнився процес зростання економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути