Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2009 18:35

Ріст ВВП в Індії став кращим за останніх 13 років

Ріст ВВП в Індії став кращим за останніх 13 років

Економічні показники Індії значно зросли в третьому кварталі 2009 року, пише The Wall Street Journal.

Сам ВВП зріс на 7.9 % порівняно з минулим роком і 6.1% порівняно з кварталом з грудня по березень 2008 року, за даними центральної статистичної організації (Central Statistical Organization).

Дані стали вище, ніж найоптимістичніші показники з міжнародної фінансової біржі Dow Jones Newswires зі списку 13 аналітиків, де середньою цифрою була 6,3% ВВП.

Уряд не реєстрував точних даних, але за твердженнями британського банку HSBC, валовий внутрішній продукт зріс аж до 13.9%. За темпами від попереднього кварталу він є одним із найшвидших, починаючи з даних уряду за 1996 рік.

Представники з Резервного банку Індії заявили, що вони можуть переглянути свої економічні прогнози зростання у відповідь на цифри. Тривале різке падіння цін в сфері експорту дещо ослабило економічний стан аж до того моменту, коли закордонні інвестори не влили мільйони у фондову біржу країни.

Ці дані підкреслюють, що Індія є одним із приємних винятків між інших, що ніяк не можуть подолати наслідки глибокої глобальної рецесії минулого року.

За даними аналітиків в секторі сільського господарства, де задіяно близько 60% робочої сили, прогнозувався дуже скромний приріст. Також досить зросла активність індійської важкої промисловості.

Сильне зростання ВВП може означати, що раніше підвищення ставок Резервного банку Індії, яку багато хто з економістів очікував з березня цього року, відбулося дещо раніше.

Показники свідчать, що минулого тижня спостерігалися деякі зниження державних облігаційних зв"язків з імовірністю дефолту Dubai World, що негативно відобразилося на індійській економіці.

Будівельний бум Дубаю в значній мірі покладався на індійських робітників.

Однак індійські економісти говорять, що вплив економічного стану Дубаю на економіку на даний момент досить незначний.

Переклад:Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ріст ВВП в Індії став кращим за останніх 13 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути