четвер, 20 березня 2008 19:07

У США достатньо аргументів для приєднання України до ПДЧ

У США достатньо аргументів, для того, щоб підтримати приєднання України до Плану дій з отримання членства в НАТО. Про це журналістів на брифінгу повідомив голова комісії палати представників Конгресу США в допомогу демократії Девід Прайс.

Д.Прайс відзначив, що уряд США підтримує приєднання України до ПДЧ і виступає за те, щоб Україна отримала таке запрошення. "Це, звичайно, не саме членство ...проте це дуже важливий крок, і ми сподіваємося, що він відбудеться", - відзначив він.

Конгресмен підкреслив, що комісія, члени якої перебувають на даний момент з візитом в Україні, представляє обидві політичні сили конгресу - і республіканці, і демократи - і всі вони підтримують приєднання України до ПДЧ.

"Я можу завірити, що в США ми не має суперечностей з цього питання, у нас загальна позиція, ми вважаємо, що в цьому питанні ми маємо дуже переконливі аргументи", - сказав Д.Прайс.

Він також підкреслив, що і для України, і для НАТО був би дуже позитивним вступ країни до цього альянсу. Разом з тим конгресмен підкреслив, що важко передбачити, яким же конкретно буде результат Бухарестського саміту.

Крім того, за словами Д.Прайса, приєднання до ПДЧ це ще не означає, що Україна найближчим часом вступить в НАТО. Проміжок між приєднанням до ПДЧ і вступу в НАТО може бути достатнє великим, і він може включати вирішення дуже багатьох економічних, політичних проблем. Як приклад Д.Прайс привів деякі країни, які вже 9 років знаходяться в ПДЧ і не є членами НАТО, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «У США достатньо аргументів для приєднання України до ПДЧ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути