Ексклюзиви
субота, 04 жовтня 2008 18:44

У Севастополі з"являться 15 електромобільних маршрутів

Найближчим часом у Севастополі можуть з"явитися близько 15 маршрутів електромобілів. Про це повідомив начальник відділу транспорту і зв"язку міської державної адміністрації Олександр Пахомов, передає УНІАН.

За його інформацією, зокрема, планується вже незабаром пустити такий маршрут у район Мартинової бухти. "Нами розроблено близько 15 маршрутів. Зокрема, до пляжів, а також по вулиці Радянській, де мешкає немало людей літнього віку", - сказав він. За словами Пахомова, "домовлятимемося з перевізниками, щоб ціна була, скажімо, по вулиці Радянській, або в районі кладовища, дешевшою. А в районі пляжів, де люди хочуть відпочити, ціна може бути і вища".

Начальник відділу додав, що вирішення про включення таких маршрутів в міську маршрутну мережу - прерогатива депутатів міської ради, міськадміністрація в даному випадку вноситиме пропозиції. "На практиці це здійснюватиметься, звичайно, через конкурс. Потім із перевізниками ухвалюватимуться договори, де і будуть визначені необхідні позиції" - сказав Пахомов.

Начальник відділу виразив надію на те, що практика використання електромобілів, що широко "прижилася" в європейських і східно-азіатських містах, зокрема, в Південній Кореї і Японії, активно застосовуватиметься і в Севастополі.

До речі, інженер з Нової Зеландії, Ян Райт, вирішив спростувати слух про те, що електромобіль не може бути швидким. Компанія Wrightspeed, засновником якої він є, виготовила в єдиному екземплярі електромобіль X-1, здатний набирати швидкість 100 км/г за 3,1 секунди.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі з"являться 15 електромобільних маршрутів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути