понеділок, 24 грудня 2007 20:31

У Саудівській Аравії арештовано 28 підозрюваних в тероризмі

Поліція Саудівської Аравії заарештувала 28 чоловік, яких підозрюють в підготовці терористичних актів в священних для мусульман містах Мекка і Медіна під час хаджу.

За словами представників міністерства внутрішніх справ, 27 є громадянами Саудівської Аравії, і ще один затриманий - іноземець.

"З божою допомогою, секретним службам вдалося затримати групу відступників, пов"язаних із закордоном, які планували злочин", - йдеться в офіційній заяві садовського МВС.

Термін "група відступників" зазвичай уживається саудівськими властями для позначення терористів, пов"язаних з "Аль-Каїдою".

Невідомо, чи по"язано затримання 27 вірогідних терористів з іншими арештами, проведеними раніше. 22 грудня власті вже повідомили про арешт сімох чоловік з арабських держав, які прибули до Саудівської Аравії для здійснення теракту.

Тим часом їхній арешт пройшов ще до початку хаджу: 16 або 17 грудня. Проте до цих пір точно невідомо чи йдеться про одних і тих же людей чи про 16-17 грудня, а потім 22 грудня було затримано дві різні групи терористів. Нагадаємо, що протягом останніх п"яти місяців в Саудівській Аравії було арештовано 208 чоловік, підозрюваних в зв"язках з "Аль-Каїдою", повідомляє телеканал CNN.

Зараз ви читаєте новину «У Саудівській Аравії арештовано 28 підозрюваних в тероризмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути