понеділок, 30 жовтня 2023 06:42

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії звільнили високопоставленого генерала - ISW

У Росії звільнили високопоставленого генерала - ISW
У Росії звільнили командувача угрупування "Дніпро" Олега Макаревича. Фото: wikipedia.org

У Росії, ймовірно, звільнили з посади генерал-полковника Олега Макаревича, який командував угрупуванням військ "Дніпро".

Натомість новим командувачем призначили генерал-полковника Михайла Теплінського, який керував повітряно-десантними військами РФ. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російське міноборони поки не підтвердило інформацію про звільнення Макаревича і, на думку аналітиків, навряд чи зробить це. Адже в РФ регулярно приховують резонансні зміни військового командування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командири російської армії готують внутрішній "переворот"

Один з російських блогерів заявив, що президент РФ Володимир Путін відправив Макаревича у відставку під час свого нещодавнього візиту до штабу Південного військового округу у Ростові-на-Дону 19 жовтня. Блогер також стверджував, що Теплінський був фактично понижений у посаді заступника головного командира, хоча незрозуміло, чи Теплінський досі обіймав цю посаду. Кремлівський блогер також стверджував, що чутки про звільнення Макаревича з'явилися минулого тижня і що його усунення "давно назріло" через управління військовою ситуацією на херсонському напрямку.

Він також додав, що фактично командує всім Об'єднаним угрупуванням російських військ в Україні заступник начальника Генштабу РФ генерал-полковник Олексій Кім. Однак, ISW не може незалежно перевірити ці заяви.

"Повідомлення про звільнення Макаревича вказує на те, що Кремль або російське військове командування можуть бути достатньо стурбовані та скептично налаштовані щодо його здатності відбити нещодавню більш масштабну, ніж зазвичай, наземну операцію України на східному березі Херсонської області", - йдеться у повідомленні.

Щорічне святкування Дня Повітряно-десантних військ Росії 2 серпня 2023 року було затьмарене оприлюдненням втрат в Україні.

Головком ВДВ генерал-полковник Михайло Теплінський повідомив, що 8,5 тис. десантників отримали поранення та згодом повернулися на службу або взагалі відмовилися залишити лінію фронту. Однак, відео швидко видалили з офіційних каналів російського Міноборони.

Зараз ви читаєте новину «У Росії звільнили високопоставленого генерала - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути