вівторок, 02 травня 2023 07:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Командири російської армії готують внутрішній "переворот"

Командири російської армії готують внутрішній "переворот"
Командири російської армії готують переворот серед керівництва. Фото: eastnews.ua

Командири російської армії критикують своє керівництво, намагаючись його скинути.

Опозиційна "фракція" у міністерстві оборони Росії, ймовірно, намагається змістити вищих військових чиновників, публічно критикуючи їхні дії, ідеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Російські блогери скаржаться, що заступник міністра РФ оборони генерал-полковник Юнусбек Євкуров кілька місяців тому побував на херсонському напрямку й не виконав обіцянки виділити окупантам до 150 катерів для захисту островів у дельті Дніпра. Нестача плавзасобів спонукала колаборанта, колишнього "регіонала" і ексмера Херсона Володимира Сальдо, якого Кремль призначив "головою" окупаційної адміністрації Херсонської області, в середині квітня почати реквізувати цивільні катери для використання у військових цілях РФ", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін призначить нових командирів для нового етапу війни – ISW

Критика блогерів на адресу Євкурова почалася одразу після звільнення 27 квітня заступника міністра оборони Росії в тилу генерал-полковника Михайла Мізінцева.

"Мізінцева звільнили після того, як командувач Повітряно-десантних військ РФ і пов'язаний з приватною військовою компанією "Вагнер" генерал-полковник Михайло Теплинський проінспектував війська Північного флоту, виявивши серйозні проблеми із постачанням", – зазначають аналітики.

Теплинський прийняв на себе командування російськими військами на півдні України в середині квітня і, можливо, використовує своє нове призначення для звільнення чиновників міноборони Росії, мотивуючи це тим, що вони не спроможні належним чином постачати війська.

Численні поразки армії Російської Федерації на фронті в Україні зовсім не тішать кремлівського диктатора Володимира Путіна. Він навіть віддав указ про додаткові кадрові зміни у військовому командуванні.

20 квітня Путін підписав указ про низку змін у військовому командуванні РФ і офіційно звільнив командувача Східного військового округу генерал-полковника Рустама Мурадова. Звільнення Мурадова, ймовірно, стало наслідком катастрофічного наступу росіян на Вугледар, який призвів до численних жертв серед російських військовослужбовців і втрати значної кількості військової техніки. Указом також змусили піти у відставку генерала ворожої армії Олександра Дворнікова, який командував російськими військами в Україні торік у квітні.

Зараз ви читаєте новину «Командири російської армії готують внутрішній "переворот"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути