вівторок, 25 квітня 2023 08:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Полетіли голови: Путін звільняє військових командирів

Полетіли голови: Путін звільняє військових командирів
Зараз Кремль покладається на новопризначеного командувача Повітряно-десантними військами Росії генерал-полковника Михайла Теплінського. Фото: eastnews.ua

Численні поразки армії Російської Федерації на фронті в Україні зовсім не тішать кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Він навіть віддав указ про додаткові кадрові зміни у військовому командуванні, ідеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"20 квітня Путін підписав указ про низку змін у військовому командуванні РФ і офіційно звільнив командувача Східного військового округу генерал-полковника Рустама Мурадова. Звільнення Мурадова, ймовірно, стало наслідком катастрофічного наступу росіян на Вугледар, який призвів до численних жертв серед російських військовослужбовців і втрати значної кількості військової техніки", – пишуть аналітики.

Указом також змусили піти у відставку генерала ворожої армії Олександра Дворнікова, який командував російськими військами в Україні торік у квітні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновник "Вагнера" повстав проти решти "кишенькових" армій РФ

Путін змусив піти у відставку і колишнього командувача Західного військового округу генерал-полковника Олександра Журавльова, а також інших неназваних командирів.

"Кремль покладається зараз на новопризначеного командувача Повітряно-десантними військами Росії генерал-полковника Михайла Теплінського. Путін чекає саме від нього досягнення вирішальних результатів", – йдеться в повідомленні.

У Росії вже понад рік розглядають так званий трансфер влади, але поки що не можуть його втілити.

У Москві може статися "палацовий переворот", який ніхто не побачить публічно, вважає начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Він наголосив, що військово-політичні еліти РФ уже давно обговорюють кандидатуру наступника російського диктатора Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Полетіли голови: Путін звільняє військових командирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути