неділя, 06 серпня 2023 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії поширили інформацію про втрати серед десантників

У Росії поширили інформацію про втрати серед десантників
Головком ВДВ Михайло Теплінський повідомив, що 8,5 тис. десантників отримали поранення та повернулись на службу. Фото: РосЗМІ

Щорічне святкування Дня Повітряно-десантних військ Росії 2 серпня 2023 року було затьмарене оприлюдненням втрат в Україні.

Головком ВДВ генерал-полковник Михайло Теплінський повідомив, що 8,5 тис. десантників отримали поранення та згодом повернулися на службу або взагалі відмовилися залишити лінію фронту, повідомляє розвідка Великої Британії.

Відео швидко видалили з офіційних каналів російського Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада ДНР" подарувала бойовику без ніг велосипед

Він не прокоментував, скільки військовослужбовців було вбито або надто серйозно поранено, що вони не змогли повернутися до служби.

"Однак екстраполяція даних Теплінського підтверджує оцінку, що принаймні 50 відсотків із 30 тисяч десантників, які були направлені в Україну у 2022 році, були вбиті або поранені", – йдеться у повідомленні.

У Бєлгородській області Російської Федерації ліквідували старшого оперативного угруповання Бєлгород російських військ Андрія Стесєва.

Раніше Стесєв був командиром 104 десантно-штурмового полку повітряно-десантних військ РФ. Цей полк причетний до вбивств цивільних у Бучі. Полк входить до складу 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії (Псков), яка зазнала одні з найбільших втрат серед десантників РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Росії поширили інформацію про втрати серед десантників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути