Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2007 14:18

У російській колонії строгого режиму збунтувалися зеки

Злочинці побили тюремників металевими трубами і узяли їх в заручники. В результаті зіткнення загинули дві люди: один з нападаючих і непричетний до бунту ув"язнений.

У ніч на 4 червня в Кемеровській області в колонії строгого режиму увязнені захопили в заручники працівників в"язниці і намагалися вибратися на волю. В селищі Шерегеше Таштагольського району приблизно в 01:30 за місцевим часом на ділянці для ремонту автомобілів двоє засуджених напали на двох співробітників в"язниці і що знаходився з ними іншого ув"язненого, засудженого за умисне спричинення тяжкої шкоди здоров"ю. Один з нападаючих відбував покарання за вбивство, а інший - за незаконне зберігання зброї.

Злочинці побили тюремників і ув"язненого металевими трубами, кинули пораненого засудженого, а працівників в"язниці захопили в заручники.

Потім злочинці посадили заручників в машину "Волга", під"їхали до комірів контрольного майданчика і захотіли, щоб їх випустили з в"язниці.

Приблизно у 02:30 співробітники колонії застосували зброю, внаслідок чого старший злочинець був убитий на місці, а молодшого затримали. Заручники, які серйозно не постраждали, були звільнені, але їм довелося надавати медичну допомогу. Крім того, побитий карними злочинцями під час нападу ув"язнений помер від завданих травм.

По факту події прокуратура порушила кримінальну справу по чотирьох статтях УК Росії - по трьом частинам ст. 313 ("Втеча з місця позбавлення волі"), ст. 321 ("Дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства") і ст. 206 ("Захоплення заручників"), а також по ч. 2 ст. 105 ("Вбивство"), повідомляє Утро.Ru.

Зараз ви читаєте новину «У російській колонії строгого режиму збунтувалися зеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути