понеділок, 27 серпня 2012 09:42

У Путіна нарахували 43 літака, 15 гелікоптерів та власну флотилію

У Путіна нарахували 43 літака, 15 гелікоптерів та власну флотилію
Одна колекція годинників президента РФ вартує його шести річних зарплат. Фото: orbitnetwork.ru

Лідер російської опозиції Борис Нємцов у співавторстві з активістом руху Солідарність Леонідом Мартинюком підготував нову доповідь, присвячену життю президента РФ Володимира Путіна. Про це повідомляє Коммерсант.

Доповідь опозиціонерів, що отримала назву "Життя раба на галерах. Палаци, яхти, автомобілі, літаки та інші аксесуари", розділена на тематичні розділи: Палаци, Авіапарк (літаки і вертольоти), Яхти, Авто, Годинники.

У вступі йдеться про те, що "Путін, який втрачає популярність, маніакально чіпляється за владу", а в якості "однієї з найсерйозніших причин" цього називається "атмосфера багатства і розкоші, до якої він вже звик і відмовитися від якої категорично не хоче".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тушка-кандидат Партії регіонів відхрещується від "Бентлі" і подає в суд на рух ЧЕСНО

Автори відзначили, що, згідно з декларацією президента, його "офіційний дохід трохи більше 100 тис. доларів": "При цьому спосіб життя, який він веде, можна порівняти з життям монархів країн Перської затоки і епатажних олігархів".

Нємцов і Мартинюк, зокрема, підрахували, що в розпорядженні Путіна "20 палаців, вілл, резиденцій", дев'ять з яких з'явилися вже під час його правління. Докладно описавши, що вони собою являють, автори повідомили, що, наприклад, у голів США і Німеччини по дві резиденції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя, що полюбляє пити шампанське з горла, за рік заробила 90 тисяч, а виграла мільйон

У парк спеціального льотного загону "Росія", що обслуговує президента, входять, за даними доповіді, 43 літака і 15 вертольотів - "загальна вартість авіапарку близько 1 млрд доларів". Флотилія президента, що складається з "чотирьох розкішних судів", оцінена в 3 млрд руб.

Перерахувавши автомобілі, якими пересувається голова держави (переважно Mercedes), автори підкреслили, що "для громадян Путін у своїй декларації вказав, що володіє автомобілями ГАЗ М-21, ГАЗ М-21P," Нива ", автопричіпом" Скіф".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Януковича-молодшого немає особистої машини - нардеп взяв матеріальну допомогу

Колекція з 11 годинників Путіна оцінена у 22 млн руб., що "становить шість його річних зарплат".

"Щоб чесно придбати одну тільки колекцію годинників, Володимир Путін повинен був не їсти і не пити цілих шість років. А якщо це подарунки, то вони повинні бути задекларовані, інакше це не що інше, як хабар вищій посадовій особі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція у нас була і при помаранчевих, але попередній уряд точно був бідніший - політолог

Від попередніх восьми доповідей Бориса Нємцова чергова відрізняється тим, що у ній мало тексту і багато фотографій. Тираж видання складає всього 5 тис. примірників.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна нарахували 43 літака, 15 гелікоптерів та власну флотилію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути