середа, 01 вересня 2010 17:45

У Прикарпатському селі з-під землі витікає газ

У Прикарпатському селі з-під землі витікає газ

У селі Лісна Слобідка Коломийського району Івано-Франківської області у трьох місцях біля житлових будинків з-під землі витікає газ. Також газ виходить у криницях та просочується у підвальних приміщеннях.

Щоб газ не накопичувався і не вибухнув місцеві мешканці підпалюють природне родовище. Найбільший вихід газу має 1 метр у діаметрі, висота полум"я сягає півметра.

Як повідомили кореспонденту Gazeta.ua в приймальні ОДА, про проблему знають у Національному екологічному центрі та в МНС України. У результаті обстеження фахівцями екологічного центру було виявлено, що витік природного газу становить загрозу для мешканців населеного пункту.

"Дозвіл на геологічне вивчення та на дослідно-промислову розробку цієї території має дочірнє підприємство "Західукргеологія", що входить до складу Національної акціонерної компанії "Надра України". Представники цього підприємства входили у робочу групу, яка ще у минулому році констатувала витік газу", – йдеться у запиті ОДА до Національного екологічного центру України.

Якби підприємство налагодило роботу із видобутку газу, частину Коломийського району можна було б забезпечити теплом.

Сьогодні виготовлено тільки проектно-кошторисну документацію на буріння пошуково-розвідувальної свердловини N4 біля Лісної Слобідки. На ліквідацію проблеми треба більше 2 млн гривень. Коштів у "Західукргеологія" не вистачає. Частину грошей могли б виділити із обласного екологічного фонду, проте згідно фінансового документу заявку треба подати до жовтня цього року.

Зараз ви читаєте новину «У Прикарпатському селі з-під землі витікає газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути