неділя, 25 листопада 2012 00:59

У Полтаві на ході вшанування жертв голодоморів роздавали списки ворогів України
13

Фото: Фото: Сергій Рибалко

У центрі Полтави о 15.30 по вулиці Жовтенева близько 600 людей траурною ходою вшанували пам'ять жертв голодоморів. Із запаленими свічками йшли центром міста до Свято – Успенського собору Київського патріархату

"Моя бабуся та її сестра загинула під час голодомору, - розповіла Світлана Пірман. На ходу прийшла разом з восьмирічною онукою.

- В пам'ять про них кожного року ходжу сюди, а в церкві ставлю свічку за упокій. Минулого року людей менше було. Зараз молоді багато, студентів, батьки з дітьми поприходили ".

Під час ходи в середині колони дівчина витягла плакат з намальованою гільйотиною, в петлі - серп і молот, поруч підпис: "Памятай, комунізм ще не покарано!"

"Комуністичну партію треба заборонити. Вони голодом зломили хребет нашій нації, - повідомив один з учасників ходи, себе не назвав. – Ми майже сто років повзали й лише тепер почали підніматися. Такі акції потрібні, вони об'єднують, не дають забути справжньої історії".

Серед натовпу троє хлопців в цивільному роздавали листівки із прізвищами керівників Радянського союзу, причетних до організації голодомору 1932 -1933 років, навпроти кожного вказана його національність. Переважають євреї та росіяни. Внизу напис: "Памятай, хто справжні вороги України".

"Це не заклик до зневаги інших націй, - повідомив один із хлопців. - Цим показали, що коли при владі іноземці, вони не думають про етнічне населення. Їх цікавить територія, на якій вони живуть. От заради неї проти українців й влаштували голодомор ".

"Голод був по всьому Радянському союзу через неврожай. Казахстан, Крим, Курські області також сиділи без їжі, - розповів 75-річний Олексій Старост, спостерігав за рухом колони. - Голодомор як геноцид українського народу вигадали політики, щоб посваритися з Росією".

Хода тривала 30 хвилин.

"В ході взяли участь депутати політичних партій "Удар", "Свобода" та "Батьківщина, - розповів голова Полтавського обласного осередку Всеукраїнського товариства "Просвіта" Микола Кульчинський. – Вони співорганізатори процесії, дали на неї по тисячі гривень".

Міська влада в день пам'яті жертв голодоморів хотіла провести "Ретро-дискотеку" але захід скасувала. Жоден з її представників на ходу не з'явився.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві на ході вшанування жертв голодоморів роздавали списки ворогів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

113

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути