субота, 24 листопада 2012 23:24

Голодомор став "тихою" зброєю масового знищення – доктор історичних наук Сергій Адамович

Голодомор став "тихою" зброєю масового знищення  – доктор історичних наук Сергій Адамович

Голодомор 1932-1933 рр. став "тихою" зброєю масового знищення для українців. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив доктор історичних наук Сергій Адамович.

За словами науковця, засобами голоду знищувалася національна свідомість селянства, вичавлювалася українська душа.

"Два останні десятиліття ми мали змогу говорити правду про цей злочин проти людства. У статті 1 Закону України № 376-V "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні" недвозначно визначено, що Голодомор 1932-1933 років в Україні є геноцидом українського народу. Але, на жаль, з 2010 р. до керівництва гуманітарною сферою прийшли індивіди, яким українська історична пам'ять чи не потрібна, чи навіть шкодить", - вважає Адамович.

Історик зазначає, що правоохоронна система нашої північної сусідки Російської Федерації за зберігання чи розповсюдження книг про Голодомор 1932-1933 рр. лякає в'язничними термінами. Зокрема, інформацію про ці книги можна знайти у Федеральному списку екстремістських матеріалів на сайті Міністерства юстиції Російської Федерації.

На його думку, найбільше це травмує тих людей, що пережили Голодомор. Після уваги до себе за часи президентства В.Ющенка вони раптово знову опинилися в далекому минулому брехні чи замовчування. До цього всього додаються фізичні немощі цих стареньких бабусь і дідусів, та й економічна криза б'є по них у першу чергу.

"Увага до живих свідків Голодомору є, напевно, найкращим відзначенням пам'яті української трагедії", - підкреслив Адамович.

Зараз ви читаєте новину «Голодомор став "тихою" зброєю масового знищення – доктор історичних наук Сергій Адамович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути