вівторок, 21 липня 2009 13:57

У Пакистані за два дні знищили 50 талібів

У Пакистані за два дні знищили 50 талібів
Пакистанська армія в ході дводенних сутичок на північному заході країни знищила 50 бойовиків руху Талібан.

Про це повідомляє у вівторок агентство AP із посиланням на військових представників.

Бої відбувалися в районі Нижній Дір, що межує з долиною річки Сват. Там армія нещодавно завершила операцію проти талібів.

Як повідомив представник прикордонних військ Фазлур Рахман, серед знищених бойовиків є і ті, хто раніше зумів втекти з долини Сват. За його словами, є втрати і серед військовослужбовців - загинуло щонайменше троє.

Агентство зазначає, що поки немає можливості підтвердити дані про кількість загиблих із незалежних джерел. У район бойових дій не допускають журналістів.

У цілому за два останні місяці було вбито 1,7 тисяч бойовиків з руху Талібан, які зробили спробу розширити зону свого впливу в Північно-Західній Прикордонній провінції, що межує з Афганістаном.

Незважаючи на армійські зачистки, на північному заході Пакистану все ще діє велика кількість терористичних угруповань, пов"язаних з талібами або Аль-Каїдою.

Раніше долина Сват, відома стародавніми буддійськими пам"ятниками, м"яким кліматом і гарними гірськими пейзажами, привертала туристів зі всього Пакистану і з-за кордону. Однак в останні місяці вона стала майданчиком активних бойових дій.

Проталібські угруповання намагалися встановити там суворі закони шаріату і тим самим фактично усунути урядову владу. На якийсь період їм вдалося виторгувати перемир"я з армією, і вони взяли під контроль низку стратегічно важливих населених пунктів, включаючи головне місто у цьому районі Мінгору.

Але на початку травня прем"єр-міністр Пакистану Юсуф Реза Гілані віддав наказ знищити бойовиків, які "намагаються тримати країну в заручниках під дулом пістолета". Контроль над Мінгорою та іншими населеними пунктами повернули уряду, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані за два дні знищили 50 талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути