понеділок, 22 червня 2009 14:17

У Пакистані таліби знищили жіночу школу

У Пакистані таліби знищили жіночу школу
Ракетний обстріл бойовиків руху "Талібан" знищив жіночу школу на північному заході Пакистану в понеділок, 22 червня.

Два керовані снаряди розірвалися обідньої пори в будівлі державної початкової жіночої школи в селі Машо, в трьох кілометрах від міста Пешавар. На момент обстрілу школа була порожня, проте, постраждали дві людини.

Інцидент стався недалеко від долини Сват, частково підконтрольній "Талібану". У лютому 2009 року уряд Пакистану уклав з талібами перемир"я за умови введення в Сваті законів шаріату, зокрема, заборони на навчання жінок. В середині квітня 2009 року бойовики порушили договір і армія Пакистану почала бойові дії проти руху.

В понеділок пакистанські війська завдали авіаударів по селу Шарманг, що знаходиться на території Вазірістана, - гірського регіону на кордоні Пакистану та Афганістану, де знаходяться основні бази "Талібану". За останню добу авіанальотами знищено 20 бойовиків руху.

Авіаудари передують повномасштабному наступу пакистанської армії на позиції бойовиків пакистанського лідера "Талібану" Байтулли Мехсуда. За його голову призначена нагорода у розмірі 600 тисяч доларів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані таліби знищили жіночу школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути