понеділок, 10 грудня 2012 15:04

У Осло влаштували смолоскипну ходу проти вручення Нобелівської премії миру ЄС
7

Фото: Фото: Reuters

Смолоскипну ходу влаштували 9 грудня в Осло супротивники присудження Євросоюзу Нобелівської премії миру. За різними даними, в акції взяли участь від 700 до 1200 чоловік. Більше 50 різних товариств та організацій заявили про свою незгоду з рішенням Норвезького нобелівського комітету.

Протестний виступ відбувся напередодні традиційного факельної ходи, яка проводиться в Осло щорічно 10 грудня на честь лауреатів премії.

На думку учасників демонстрації, Нобелівську премію миру Євросоюзу присудили незаслужено, оскільки він здійснює військові операції, проводить агресивну торговельну політику, став причиною бідності та безробіття для багатьох жителів європейських країн, а також загострив відносини між північною і південною Європою.

У Міжнародному бюро миру, яке удостоїлося премії в 1910 році, нагадали слова Альфреда Нобеля про те, що премія повинна присуджуватися "особі, яка досягла найбільших успіхів, або зробила найбільше з усіх у справі згуртування народів і скорочення чисельності діючих армій, а також за проведення мирних конгресів і привернення до них уваги ".

"Якби Нобель хотів дати комітету право вільно трактувати його слова, він міг би просто вислати конверт з грошима за адресою норвезького парламенту, забезпечивши припискою" розпоряджайтеся на свій розсуд ", - заявив президент бюро Томас Магнуссон, передає ІТАР-ТАРС.

Активну участь у проведенні ходи взяв громадський рух "Ні ЄС", представники норвезької партії центру, численні правозахисні організації.

Зараз ви читаєте новину «У Осло влаштували смолоскипну ходу проти вручення Нобелівської премії миру ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути