четвер, 15 листопада 2012 10:05

Євросоюз витратить Нобелівські гроші на дітей

Євросоюз витратить Нобелівські гроші на дітей
Фото: news.liga.net

Європейський союз передасть Нобелівську премію миру в розмірі приблизно 930 000 євро (1,2 мільйона доларів США) на потреби дітей, які постраждали від військових конфліктів, заявив голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

"Нобелівська премія миру відстоює примирення у всьому світі, - підкреслив Баррозу. - Преміальні гроші повинні бути використані на благо дітей, які є не тільки головною надією на майбутнє, але і завжди ставали головними жертвами конфліктів ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раду ЄС закликають віддати Нобелівську премію миру білорусам

Нагадаємо, отримати премію Баррозу повинен 10 грудня в Осло разом з головою Європарламенту Мартіном Шульцем і президентом Європейської Ради Херманом ван Ромпеєм.

Як повідомлялося, в жовтні Нобелівський комітет присудив премію миру Європейському союзу за доброчинний вплив європейської інтеграції на європейський континент, де після численних воєн встановився тривалий мир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лауреатом Нобелівської премії миру 2012 року став ЄС, а не Тимошенко

Премія присуджується з 1901 року і є найвідомішою і найавторитетнішою міжнародною нагородою в галузі суспільно-політичної та гуманітарної діяльності. Розмір Нобелівської премії становить 8 мільйонів шведських крон (1,2 мільйона доларів США).

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз витратить Нобелівські гроші на дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути