понеділок, 15 жовтня 2012 15:07

Нобеля з економіки дали за теорію стабільних вкладів

Нобеля з економіки дали за теорію стабільних вкладів
Фото: segodnya.ua

Нобелівська премія 2012 року з економіки присуджена американським професорам Елвіну Роту і Ллойду Шеплі. Про це оголосив сьогодні в Стокгольмі представник Нобелівського комітету.

Експерти Банку Швеції, що вручає цю нагороду з 1968 року, відзначили досягнення економістів в "теорії стабільних вкладів і практиці планування ринків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нобелівську премію з медицини дали за клонування

Елвін Рот є професором Гарвардської бізнес-школи. Він - визнаний фахівець з "теорії ігор", моделюванню ринку та експериментальної економіці.

Ллойд Шеплі - викладач Каліфорнійського університету. Він є академіком Американської академії мистецтв і наук та Національної академії наук США, а також - почесним членом Американської економічної асоціації. Крім того, Шеплі - ветеран Другої світової війни та нагороджений медаллю "Бронзова зірка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нобелівка з фізики дісталася дослідникам взаємодії світла із матерією

У рамках 111-й нобелівського тижня, що стартував у Стокгольмі, вже були названі лауреати премії з фізики, хімії, фізіології і медицини, літератури, а також був оголошений лауреат Нобелівської премії миру. Урочиста церемонія нагородження відбудеться 10 грудня в річницю смерті винахідника, промисловця, лінгвіста, філософа і засновника премії Альфреда Нобеля.

Зараз ви читаєте новину «Нобеля з економіки дали за теорію стабільних вкладів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути